Soğuk sıkım meyve sebze suyu ne demektir?

Soğuk sıkım meyve sebze suları, meyve ve sebzelerin sadece sıkıştırılma işlemine tabii tutulup sularının çıkarılmasıyla oluşur. Posalarından ayrışıp sadece suları kalana kadar preslenen meyve ve sebzeler, fabrika üretimi meyve suları gibi işlemden geçmeden doğrudan şişelenir. Katkı maddesi eklenmez bu sebeple son derece sağlıklı bir besin haline gelir.

Soğuk sıkım olan meyve sularının seri üretim meyve sularından farkı nedir?

Fabrikalarda üretilip paketlenen meyve ve sebze suları belirli kaynama işlemlerinden geçerler. Bu ürünlerde meyve ve sebzeler doğrudan kullanılmaz, aroma verici maddeler eklenir. Örneğin içindekiler bölümünde mandalina aroması ismi geçiyorsa, o meyve suyunun içinde mandalina kullanılmamış, mandalinadan üretilen eklenti katkı maddeleri, boyalar, koruyucu kimyasallar kullanılmış demektir. Aroma verici maddeler oldukça zararlı ürünlerdir. İçerisinde aroma vericilerin kullanıldığı ürünleri kullanmamanız sağlınızı korumanız için oldukça önemlidir.

Aroma vericilerin kullanılmadığı paket meyve sebze sularında ise konsantre meyve kullanıldığı belirtilir. Konsantre meyve gerçek meyve değildir. Meyvenin özütünün çıkarılıp çeşitli kimyasallarla toz haline getirilmesi ve sulandırılıp kullanılmasıyla oluşur.

Soğuk sıkım meyve sebze sularında bu şekilde koruyucular ve kimyasallarla kullanılmaz. Sebze ve meyvenin en doğal haliyle, katkı maddesi ve koruyucu eklenmeden preslenmesi sonucunda şişelenmesi soğuk sıkımın en sağlıklı özelliğidir. Meyve sebzelerin vitamin ve minerallerini kaybetmeden tüketmenin en keyifli halidir.

Neden soğuk sıkım meyve suyu tüketmeliyiz?

Soğuk sıkım suların içerisinde bulunan tüm meyve ve sebzeler, aynı anda yiyecek halinde tüketmeye çalışılırsa şişkinliğe sebebiyet verebilir. Fakat bu meyve ve sebzelerin posalarından ayrılmış hali meyve sebze suyu olarak tüketilirse hem ferahlatıcı bir içecek olur hem de tüketimi kolaylaşır. Detox Tonic içerisinde maydanoz, elma, salatalık gibi sağlıklı bir sürü meyve içerir. Aynı anda maydanoz, salatalık ve elma yemek tuhaf bir deneyim gibi görünse de soğuk sıkım meyve suyu hali aşırı lezzetli, ferahlatıcı bir meyve suyu olup günlük almanız gereken vitamin ve minerallerin çoğunu karşılayan bir içecek haline gelir. Katkı maddesi, koruyucu, şeker içermez. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Sebze ve meyve sevmeyen çocuklar genellikle çiğnemesi zor olduğu için meyve ve sebze yemek istemezler. Çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak için soğuk sıkım meyve sebze sularını tüketmeleri, büyümeleri için gereken mineral ve vitamin miktarlarına katkı sağlar. İçerisinde yapay ve kimyasal hiçbir madde bulunmadığı için gönül rahatlığıyla herkesin tüketebileceği bir içecektir.