Pilates ve Günlük Egzersizin Faydaları

Pilates, hem vücudunuzdaki hem de zihninizdeki stres ve gerginliği azaltır. Size kontrolü, dengeyi, hassasiyeti öğretir. Zihin ve bedenin gücünü, esnekliğini ve farkındalığını arttırır. Pilates vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi uygulamalardan biri olmakla beraber kalıcı bir değişim yaratmanıza olanak sağlar. Kendinize mat üzerinde zaman ayırmaya imkan tanır.

 

Nefes

Nefes almak, sinir sistemini sakinleştirmeye yardımcı oluğu gibi vücuda varlık hissi getirdiği için oldukça önemli bir uygulamadır. Yaptığımız her şey önce nefes ile başlar sonrasında eylem ile devam eder. Bu sadece mat üzerinde geçerli değildir. Gündelik yaşantınızda fırsat buldukça üç derin nefes alarak bedeninizi hissetmeyi unutmayın.

 

Esneme

Esneme hareketleri vücudunuzu en güzel besleme şekillerinden biridir. Çalışırken veya günlük koşuşturmacanın içerisindeyken çok fazla strese maruz kalabiliyoruz. Bu stres, vücudumuzu ve kaslarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Esneme hareketleri fiziksel performansı arttırır, kan dolaşımını hızlandırır, duruşu düzeltir ve vücudun dengesini sağlar.

 

Kuvvet

Pilates yaparken teknik, duruş ve dengeye odaklanılması gerekir. Kuvvet üzerine yaptığınız çalışmalar yalnızca mat üzerindeyken değil gündelik yaşantınızda da kendisini gösterecektir. Örneğin masa başı bir işiniz varsa günün son saatlerindeki yorgunluk omuzlarınızın çökmesi gibi duruş bozuklukları ile kendini gösterebilir. Kuvvet çalışmaları, vücudunuzu dengelemeye ve alışkanlıklarınızı düzeltmeye yardımcı olur. Böylece vücudunuzu ve duruşunuzu düzeltmek için mat üzerinde ve geri kalan zamanlarınızda daha dikkatli olabilirsiniz.

 

Bağlantı

Her şeyden önce, kendinize zaman yaratmak, nasıl hissettiğinizi, vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu ve size hizmet etmek için ne yaptığını kontrol edip görmek çok önemlidir. Pilates 'mükemmel vücuda' sahip olmakla ilgili değil, mat üzerinde geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarmakla ilgilidir. Vücut bağlantısını korumak, vücudunuzun nasıl çalıştığını keşfetmek ve gün boyunca vücudunuzun nasıl konumlandığı konusunda dikkatli olmaktır. Beden inanılmaz bir araçtır ve onun hakkında bilgi edinmek, sizin için günlük olarak yaptıklarını sevmek işin temel noktasıdır.

 

Bedenine Kulak Ver

Unutmamak gerekir ki, her beden farklıdır ve zaman zaman kendi içerisinde değişkenlik gösterebilir. Bu konu için doğru tek bir cevap yoktur. Kişi kendisine iyi geleni fark etmeli ve onun üzerine yoğunlaşmalıdır. En temelinde sizlere tavsiyemiz kendinize her gün belirlediğiniz seviyede düzenli bir egzersiz programı oluşturmanız ve haftada en az üç kez mat üzerinde bedeninizi hissederek pilates yapmanız olacaktır.