Sağlığımıza ekstra dikkat etmemiz gereken şu pandemi günlerinde sebzelerden faydalanmak hepimiz için en ulaşılabilir kaynak. Doğal antioksidan ve lif kaynağı olan yeşil sebzeleri çorba olarak tüketmeye ne dersiniz? Üstelik yapılışları bir o kadar kolay. Bu yazımızda sizler için farklı sebzelerle yapabileceğiniz üç tarif veriyor olacağız. Alışılagelmiş tariflerin dışındaki bu çorbalara bayılacaksınız!

Brokoli çorbası

Malzemeler

-          1 soğan (yemeklik doğranmış)

-          1 çorba kaşığı tereyağı

-          Parçalara ayrılmış yarım kilo brokoli

-          1 çay kaşığı limon suyu

-          3 diş sarımsak

-          3 bardak su

-          Tuz, karabiber

       Yapılışı: Büyük bir tencerede tereyağını eritip üzerine soğanları ekleyin. Renkleri pembeleşinceye kadar 5-7 dakika kadar pişirin. Sarımsakları da ekleyip 2 dakika daha pişirin. Suyu ekleyip, kaynamaya başlayınca brokolileri koyun. Rengini kaybetmemesi için çok pişirmemeye özen gösterin. 5-6 dakika yeterli olacaktır. Baharatları ve limon suyunu da ekledikten sonra mikser yardımı ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Dilerseniz süslemek için maydanoz kullanabilirsiniz.

       Avokadolu yeşil çorba

       Malzemeler

-          2 küçük boy salatalık

-          1 yeşil kabak

-          1 avokado

-          ¼ bardak maydanoz

-          ¼ bardak fesleğen

-          1 yeşil soğan

-          1 limon suyu

-          1 diş sarımsak

-          Yarım sarı biber

-          Tuz, karabiber

Yapılışı: Blender’a önce salatalık ve kabakları doğrayıp atın. Sonrasında diğer malzemeleri de atıp homojen bir hal alana kadar karıştırın. Genellikle sebzelerin içerisinde bulunan sudan dolayı ekstra su eklemeye ihtiyaç kalmaz fakat ihtiyacınız olursa yarım bardak su ekleyebilirsiniz.

Sebze çorbası

Malzemeler

-          6 adet kereviz sapı

-          1 havuç

-          1 kabak

-          Parçalara ayrılmış yarım kilo brokoli

-          1 soğan

-          2 yemek kaşığı zeytinyağı

-          3.5 su bardağı su

-          Tuz, karabiber

Yapılışı: Zeytinyağı ile soğanları kavurun. Diğer sebzeleri parçalara bölerek tencereye ekleyin ve suyu koyarak haşlayın. Haşlanan sebzeleri mutfak robotunuz ile pürüzsüz bir kıvama getirin ve baharatları ekleyerek çorbayı kaynatın.

Şimdiden afiyet olsun!