Bir Protein Deposu Olarak: Yer Fıstığı!

Yer fıstığı, hem lezzeti hem de faydaları ile fazlasıyla adını duyurmuş olan besinler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen yer fıstığı ezmeleri aynı zamanda spor öncesi veya sonrasında tüketmeniz gereken protein yüklü bir besindir. Gelin hep birlikte yağ deposu, protein ve potasyum etkisi ile beraber oldukça sağlıklı olan bu besinin faydalarına detaylı bir şekilde göz atalım. 

Fıstık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

E vitamini ve protein ile beraber potasyum kaynakları eşliğinde fıstık ezmesinin insan sağlığı için pek çok faydası vardır. Özellikle yararlı yağlar bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Doğru ölçüde ve düzenli kullanım ile birlikte hem kilo almanıza hem de kilo vermenize olanak sağlar. Çocuklarda kemik gelişimini destekler. Spor öncesi kahve ile beraber kullanımınızda sizlere enerji verdiği gibi, spor sonrası kullanımında protein ihtiyacınızı karşılayarak kas oluşuma destek sağlar. Açlık hissinizi azaltır. Kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi minimuma düşürür. İnsülin direncinizi arttıracağından diyabet hastalığının önüne geçer.

Fıstık Ezmenizi Nasıl Tercih Edersiniz?

Fıstık ezmenizi yalnızca kendi haliyle tüketebileceğiniz gibi smoothielerinizde ya da yulaf ile birlikte de tüketebilirsiniz. Hiçbir koruyucu, katkı maddesi, kıvam arttırıcı veya yapay tatlandırıcı içermeyen şekersiz fıstık ezmelerimiz ile inanılmaz tatlılar yapabileceğiniz de bir gerçek! Bir sonraki yazımızda yer verdiğimiz tariflere bakmanızda fayda var.