Chia tohumları, Salvia Hisponica bitkisinden elde edilen minik siyah tohumlardır. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak chia tohumu tüketmenizin sağlığınıza faydalı olduğunu gösteriyor. Şimdi hep birlikte bu faydalara göz atalım.

-          Yoğun lif içeren ve sağlıklı yağlara sahip olan chia tohumu, insülin düzeyinin dengelenmesine yardımcı olurken boşaltım sistemimizi de düzenliyor.

-          Metabolizma hızını arttırmaya yararlı oluyor. Bununla birlikte sahip olduğu yüksek lif sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlıyor ve kilo kaybını kolaylaştırıyor.

-          İçeriğindeki kalsiyum ve bor sayesinde kemikleri güçlendiriyor.

-          Antioksidanlar, cildin onarım sistemlerini hızlandırır ve hasarı önler. Sahip olduğu yüksek antioksidan kaynağı ile erken yaşlanmayı engelliyor.

-          Bir Omega-3 yağ asidi olan alfa lipolik asit sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini sınırlandırıyor.

-          Chia tohumlarının enflamasyonu tersine çevirme, tansiyonu düzenleme ve kolestrolü ayarlama özellikleri ise kalp sağlığı için oldukça önemli.

Meyveli Chia Puding Tarifi

Malzemeler

Chia puding için:

-          1 su bardağı badem sütü

-          1 çay kaşığı tarçın

-          1 çay kaşığı bal

-          ¼ su bardağı chia tohumu

-          1 muz

Meyve püresi için:

-          1 avuç tercihe göre kırmızı meyve (çilek, frambuaz, böğürtlen)

-          ½ çorba kaşığı chia tohumu

-          1 çay kaşığı bal

Yapılışı

Bir blender yardımıyla muz, badem sütü, tarçın ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı bir kaba aktarıp, tohum halindeki ¼ su bardağı chia’yı ekleyin, kaşıkla karıştırın. Buzdolabında 15-20 dakika kadar beklettikten sonra çıkarıp tekrar kaşık yardımıyla karıştırın. Jel haline gelmiş, kıvam kazanmış olmalı. Eğer jel kıvamına ulaşmamışsa 10 dakika daha kadar buzdolabında bekletin. Bu sırada blenderda meyveleri, 1 çay kaşığı bal ve yarım çorba kaşığı chia tohumunu homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Badem sütlü karışımı bir bardağa aktarıp üzerine meyveli sosu ekleyin.

Şimdiden afiyet olsun!