Aromaterapi; günlük yaşantımızda enerji ve zihni dengelemek için kullanabileceğimiz bir araç, fizyolojik ve duygusal değişiklikler meydana getirmek için uçucu yağların ya da diğer bitki aromatiklerinin kullanılmasına verilen isimdir. Uçucu yağlar 6 bin yılı aşkın süredir kullanılmaktadır. Bu yağları kullanmanın en pratik yolu mum ile kullanabileceğiniz buhurdanlık ya da aromaterapi difüzörü olcaktır. Herhangi bir ısı maddesi içermeyen aromaterapi difüzörleri evinde evcil hayvan ya da çocuk bulunan kişiler için daha uygun bir kullanım olurken, hafif ve taşınabilir cihazlar olduğu için de ister evinizde, isterseniz de ofisinizde kullanabilirsiniz.

Aromaterapinin Faydaları Nelerdir?

Uçucu yağlar alternatif tıp alanında senelerdir kullanılmaktadır. Uykusuzluktan, baş ağrısına kadar pek çok hastalık ve durumda kullanılabilir. Rutin hale getirdiğiniz takdirde; sakinleşmek, odaklanmak veya rahatlamak sizin için çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda ruh halinizi iyileştirecek ve enerjinizi dengeleyecektir.

Uyku ve Stresi Azaltmak İçin Hangi Temel Yağlar Tavsiye Ediliyor?

Lavanta yağı: Aromaterapi denildiğinde ilk akla gelen ve kullanım açısından en popüler yağlardan biri olan lavanta yağı, sakinlik duygularını arttırmada etkilidir, gevşemeye yardımcı olur ve kaygıyı azaltır. Lavanta aynı zamanda uyku kokusu olarak da bilinir. Gece yatmadan önce yatak odanızda difüzör yardımıyla bu yağdan verim alabilir ya da yastığınıza üç – dört damla damlatarak huzurlu bir uykuya kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Sedir ağacı yağı: Vücudu rahatlatmaya, konsantrasyonu arttırmaya, hiperaktiviteyi azaltmaya, zararlı stresi azaltmaya, gerginliği hafifletmeye, zihni temizlemeye ve son olarak kaliteli uykuya dalmanıza yardımcı olur. 

Sandal ağacı yağı: Gergin duyguları dağıtarak rahatlamanızı sağlar. Bu çok yönlü yağı, günün herhangi bir saatinde ruh halinizi iyileştirmek ve sizi zinde tutacak duygularınızı açığa çıkarmak için kullanabilirsiniz. 

Adaçayı yağı: En rahatlatıcı esansiyel yağlardan biri olarak bilinir. Aynı zamanda yüzyıllardır adaçayı yakmanın kötü enerjiyi uzaklaştırdığına inanılır. Aromaterapide kullanıldığında, bu yağ bir rahatlama duygusu uyandırarak stresi hafifletmeye yardımcı olur ve sizi kaliteli bir uykuya hazırlar.