Smoothie nedir?

Smoothie kelime anlamıyla İngilizcedeki Smooth yani yumuşak anlamından türeyen bir içecek türüdür. Ne katıdır ve ısırılarak yenir ne de tam manasıyla sıvı bir oluşumdur. Meyve sebzeler blender kullanılarak çekilir ve pürüzsüz bir hal alır. Smoothie hazırlarken içerisine meyve sebze harici eklenebilecek çeşitli yiyecekler seçeneklerin çoğalmasına yol açar ve damak tadınıza göre şekillendirebileceğiniz leziz enerji depoları haline gelir.

Smoothie nasıl yapılır? Smoothie yaparken içine neler koyulur?

Smoothie yaparken içerisine ıspanak, maydanoz, semizotu, nane gibi yeşillikler koyulabileceği gibi elma, çilek, karpuz, muz, portakal, armut gibi meyveler de eşlik edebilir. Sıvı halinden uzaklaşmamak adına içerisine yulaf, badem, soya, inek sütü gibi sütler kullanıldığı gibi dondurma da eklenebilecek güzel seçenekler arasındadır. Genelde tadının bozulmaması için bir meyve bir yeşillik türü kullanılması tavsiye edilir. Kahve severler içerisine demlenmiş kahve çeşitlerini kullanabilirler. Bizim tavsiyemiz yoğun tadı ve aromasından dolayı espressodan yana. Smoothieleri hazırlarken kuruyemiş eklemek güzel bir seçenek olabilir fakat biz hazırlarken hem kuruyemişleri hem de ezmelerini aynı anda kullanmayı tercih ediyoruz.

Tatlandırıcı olarak rafine şeker kullanmak bu sağlıklı içeceğin içeriğini bozacağından, kuruyemiş ezmelerini kullanmak tadını inanılmaz güzel bir hale getirir. Smoothie yaparken içerisine kuruyemiş kullandıysanız ezmesini de kullanmak müthiş bir ikili olmasını sağlar. İçinde badem olan smoothieler badem sütü ve badem ezmesiyle tam bir protein deposu haline gelir.

Smoothie nasıl pürüzsüz hale getirilir?

Smoothiler güçlü bir parçalayıcı blenderdan geçmiyorsa bezen parçacıklı yapıya sahip olabilirler. Bundan rahatsız oluyorsanız öncelikle kullandığınız katı malzemeleri ve tek bir sıvı malzemeyi blenderdan geçirdikten sonra süzmeniz faydalı olabilir. Meyvelerin kabukları da bazen tam parçalanmadıkları için kabuklarını soymanız faydalı olabilir. Örneğin semizotunu yoğurt ile beraber parçaladıktan sonra süzgeç yardımı ile süzerseniz daha pürüzsüz bir yapı elde edebilirsiniz.