Yer Fıstığı Ezmesi ile Yapabileceğiniz Enfes Lezzetler

Bir önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi sizlerle bugün zengin besin deposu şekersiz yer fıstığı ezmesi ile yapabileceğiniz sağlıklı tarifleri paylaşıyor olacağız. Dilerseniz kahvaltıda, dilerseniz de tatlı ihtiyacınızı giderecek lezzetleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

1)      Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası

Kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen yulaf ve fıstık ezmesi muhteşem bir uyum yakalıyor. Tercihinize göre seçeceğiniz süt ve dört yemek kaşığı yulaf içerisine yarım muz, bir tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi ve yine tercihinize göre ekleyeceğiniz hindistan cevizi, frambuaz, file badem! Sınırsız seçenek ile kahvaltınızı renklendirebilirsiniz. Dilerseniz tüm bu ürünleri lapa haline getirmeden, blender yardımıyla soğuk da tercih edebilirsiniz. Sizi nasıl tok tuttuğuna inanamayacaksınız!

 

2)      Fıstık Ezmeli Sufle

Az malzeme ile yapabileceğiniz sağlıklı bir tatlı tarifi var sırada. Malzemeler sırasıyla; 2 yumurta beyazı, dolu dolu 4 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, isteğinize göre bitter çikolata ve tereyağı. İlk olarak iki yumurta beyazını mikser yardımı ile çırpın. Ayrı bir kaba eklediğiniz fıstık ezmesine dört kerede olacak şekilde yumurta beyazını ekleyin. Sufle kabınızı tereyağı ile yağlayın ve karışımı içerisine boşaltın. Üzerini bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 13 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

 

3)      Fıstık Ezmeli Trüf

Artık hurmayı tatlılarımızda kullanmaya bayılıyoruz ve beyaz şekeri hayatımızdan bu kadar çıkarabiliyor oluşumuz bizleri çok sevindiriyor! Malzemeler sırasıyla; 10 adet hurma, 1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi, 5 yemek kaşığı ufalanmış yulaf, süslemek için de kakao. Hurmalarımızı yumuşamaları ve kolay çekirdeklerinden ayrılabilmesi için 10 dakika sıcak suyun içinde bekletiyoruz. Mutfak robotunuzun içine yulaf, fıstık ezmesi ve hurmaları koyarak karıştırın. Oluşan karışımı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve son olarak kakao ile kaplayın. Hazır! Hem pratik, hem de kısa zamanda yapılabilecek bir başka tarif daha. Kahvelerinizin yanına çok yakışacak!

 

4)      Muzlu ve Fıstık Ezmeli Dondurma

Yaz ayları için şüphesiz ki en ferahlatıcı tatlı dondurma. Üstelik yapımı bir o kadar da kolay! Malzemeler sırasıyla; 3 adet olgun muz, ½ su bardağı şekersiz fıstık ezmesi, 1 kahve fincanı yoğurt ve 2 yemek kaşığı bal. Bal dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotunuzun içerisine koyarak, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonrasında balı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Karışımı dondurma kalıplarınızın içerisine alıp buzlukta soğumaya bırakın. Biz bir gece buzlukta beklemesini öneriyoruz. Afiyet olsun!